Frida: Bank run- dagen

Hej pojkar och flickor!

I dag kunde man läsa på aftonbladets hemsida om Eric Cantonas uppmaning till folket i Frankrike att vallfärdas till banken för att ta ut sina sparpengar. Erik Cantona som är en föredetta fotbollspelare och skådespelare vill att folket ska visa vilka som verkligen har makten. Det här är något som oroar bankdirektörerna rejält och de varnar för att det kommer att leda till ännu större ekonomiska problem i landet.

Det här får mig att tänka på Zeitgeist rörelsen. Det är en serie filmer om hur pengar och religion styr våran värld och hur vi skulle kunna leva på ett helt annat sätt än vad vi gör idag. Det är otroligt inspirerande filmer och varje icke-kapitalist dröm. Filmerna finns på Zeitgeist hemsida och de är gratis att se. http://www.zeitgeistmovie.com/

Det var länge sedan jag såg första filmen och jag kommer ihåg hur skönt det var att se att det finns människor som "tänker utanför lådan" och har hoppet kvar om en värld utan orättvisor och en bättre miljö. Frågan är bara om det är möjligt att genomföra deras ideer i en värld där alla är blinda slavar under ekonomin. Men man måste ju få drömma sig bort en stund.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0