Frida: Smärta!

Hej hopp.

Jag har nyss kommit hem från en kemisk peeling och portömning. Ajajaj...portömningen var inte en behaglig upplevelse. Jävlar va ont det gjorde. Tårarna bara rann kan jag säga. Nu är det värsta över men det kommer att ta ett tag innan rodnade lägger sig. Just nu ser jag ut som att 100 små möss har krafsat i ansiktet på mig.

Vill man bli fin så får man verkligen lida pin....



Frida: Filmtips!

The quiet earth. En riktigt bra film från 1985. En man vaknar och upptäcker att världen är väldigt annorlunda. Alla är borta och allt är tyst.....

Det här var en riktigt bra film som sätter sprätt på fantasin. Vad skulle man göra om man var helt ensam på hela planeten? Jag vet massor av saker jag skulle göra i alla fall :-D




Frida: Alla borde ha en glassmaskin.

Det är sant. Alla borde verkligen ha en glassmaskin. Möjligheterna är oändliga + att utbudet på glass i butiken inte behöver göra dig besviken längre.

Just nu håller jag på att göra chokladglass med hallonsmak. Här är receptet. (som jag har hittat på själv) :-D

2,5 dl mjölk
100 g 70% choklad med hallon.
1 liten nypa äkta vaniljpulver
2 äggulor
1 dl socker
2,5 dl grädde

Värm upp mjölken i en kastrull och smält ner chokladen. Vispa äggulor och socker pösigt. blanda allt i en bunke och tillsätt grädden. Låt smeten svalna i ett vattenbad.

Sen är det bara att låta glassmaskinen göra resten. Servera med hallon och njut.

yumyum


Michaela: Kom ihåg vem som älskat dig, genom lycka sorg och smärta...

" Jag har beslutat mej, jag har ställt in mej på
Jag har bestämt mej för att älska dej

Och kom ihåg vem som har älskat dej
Genom lycka, sorg och smärta
Nånstans långt härinne klappar, ett troget hjärta

Du vet att aldrig, aldrig, aldrig
Kommer ett ögonblick igen
Nej aldrig, aldrig aldrig, som dom var just då, min vän
Men upp med hakan, sorgsen, vi lever än

På nåt sätt ska jag alltid älska dej
Genom lycka, sorg och smärta
Och nånstans långt härinne klappar, ett troget hjärta "




Har legat sjuk i över en vecka så det känns skönt att vara tillbaka till en mer dräglig vardag, tränade för första gången på över en vecka sen jag blev sjuk, gick kanonbra, svettades som en gnu men var ju taggad till tusen och körde maximalt båda passen, blev IW och Zumba... dock kände jag hur måendet började svaja strax innan första passet, stod och fixade på inställningarna inne på IW så plötsligt slängdes jag ner i ett svart hål, händerna började darra och tårarna började komma, jag tog djupa andetag och sa till mig själv lite med Alfons Åberg stuk..."Stick du stygga ångest för du finns ju inte!" nja kanske inte riktigt så, utan mer på KBT sätt, "-jaha då kommer ångesten då, välkommen, jag kan inte få bort dig men du ska inte ta kontrollen över mig, nu ska här tränas hårt!" och efter en stund med djup fokusering på träningen och musiken började det släppa, på Zumban var det bara fri som en fågel som gällde....

Ekonomiskt har jag lite och ta igen efter sjukdom så fick in en del pass denna vecka så jag kommer upp i 120h nu i mars, inte illa alls med tanke på att jag varit sjuk i över en vecka...

Nu ska jag se om det blir en film med Vedins...

Tack och hej!




Frida: Jag är så trött....

att jag mår illa....ändå har jag gett mig in på att jobba hela helgen. Det är sjukt...om inte annat så kommer jag att bli sjuk....känns det som.

Frida: Filmtips

Har precis sett klart en skräckis, som var över min förväntan. En riktigt bra ond-unge-skräckis. Case 39 heter den och Bridget Jones spelar huvudrollen (minns inte hennes riktiga namn). Hon arbetar som socialarbetare och räddar en liten flicka från att bli grillad i ugnen av sina föräldrar. Hon får vårdnaden om flickan och det uppstår problem....folk börjar dö.



Nice!

Se trailern här:

http://www.youtube.com/watch?v=9wtgVerQuso




Frida: Har tråkigt...

Hur många gånger har du varit kär?

Det är inte lätt att svara på.....var jag kär innan jag förstod vad kärlek innebär? Eller var jag bara kär i kärleken?

Favoritgodis:

Choklad, gärna mörk tillsammans med marsipan.

Coolaste stad du har besökt:

Jag har nog inte varit i någon cool stad.

Action eller skräck?

Skräck helt klart! Ju läskigare desto bättre.

Ville bli när du var liten:

När jag var riktigt liten så fick jag följa med pappa på ett slakteri. En av slaktarna stod och stoppade korv så jag tyckte att vara slaktare skulle vara kul. Jag förstod nog inte vad det innebar, för jag var den som skrek rätt ut när morfar satte en högaffel i ryggen på en sork när han eldade gräs.

Vad är det roligaste du vet?

Att gå på fest med trevliga människor.


Vad gillar du mest med dig själv?

Att jag är rapp i käften och smart!

När fick du din första kyss?

Kan jag ha gått i 7:an kanske. Det var mer spännande än behagligt.

Hur var du i mellanstadiet/högstadiet?

Mig själv antar jag. Jag var den som ständigt ifrågasatte lärarnas metoder att lära ut och käftade med gympaläraren om hur han dödade min lust att röra på mig överhuvudtaget. Lika tjurig nu som då.

Dagens tråkigaste händelse:

I dag har det varit en sån händelselös dag att ingen händelse sticker ut...varken tråkig eller rolig.

Dagens humör:

Rätt så hyffsat humör.

Vilka tv-program följer du?

Det här med att följa tv-program är inte min grej. Jag brukar försöka se Arkiv X när jag jobbar natt.

Har du något motto?

Gör som jag säger så blir allt bra?? Nä, jag vet inte motton är så tråkiga.

Hemlig hobby?

Hmm....förr brukade jag sminka mig till monster, spöken eller kille och knäppa kort på mig själv. Nä, jag är nog inte riktigt riktig...

Vad ångrar du?

Kan inte komma på nått så här på rak arm.

Vad önskar du?

Att det ska bli vår.

Vad klarar du inte dig utan?

Väldigt många saker skulle jag tro.

Vad gör du helst en vardag?

Något man vanligtvis inte gör på en vardag.

Vad har du mest av i din garderob?

För små jeans kanske....

bläää...vilka tråkiga frågor. Jag lägger ner.

bye!


Frida: Fortfarande fördommar.

Hej!

Jag har precis följt några av debatterna på Aftonbladet. En av artiklarna som debatterades handlar om en kvinna som blivit utförsäkrad trots att hon fortafande lider av depression och panikångest.

Debatten såg ut som en debatt på AB brukar göra. Rött mot blått och tvärt om. Det som jag tyckte var hemskt i den här debatten var att så många tyckte att kvinnan i artikeln skulle sluta tycka synd om sig själv. Många verkar inte förstå att psykisk ohälsa finns på riktigt. Den som aldrig i sitt liv varit deprimerad eller haft ångest vet inte hur hemskt det är. Men man borde ju ha så pass innanför pannbenet att man fattar hur allvarliga dessa diagnoser är. Det är faktiskt i många gånger som sjukdomarna har dödlig utgång. Behöver jag påminna om att det är fler personer som tar sitt liv än personer som dör i trafikolyckor i Sverige. Man tar inte sitt liv för att man tycker synd om sig själv. Man gör det för att man inte står ut med smärtan i själen och inte får den hjälp som man behöver i tid.

Jag blir förbannad på sån här okunskap och fördomar om helt verkliga sjukdomar. Ingen ska behöva skämmas för sin sjukdom oavsätt om den är fysisk eller psykisk. Skammen gör ingen frisk snabbare, det tar lång tid ändå för själen att läka och självförtroendet att växa sig starkt igen. Vägen tillbaka är ingen dans på rosor och man får kämpa hårt varje dag.

Ni som pratar om inbillning och självömkan borde få gå några dagar i en deprimerad persons skor.

Går livet som en ballet ......





eller är det kämpigt att hålla ihop?



Frida: Skräck!

Hej!

Eftersom att jag redan har skrivit vad jag inte tycker om så tänkte jag skriva lite om något som jag tycker om väldigt mycket. Jag älskar att se på film och jag gör det väldigt ofta. Jag älskar skräck, rysare, thrillers och verklighetsbaserade draman. Jag har väldigt svårt för romantiska kommedier eftersom att alla är uppbyggda på näst intill samma sätt och väldigt förutsägabara, detsamma kan jag nog säga om action...krigsfilmer går oxå bort.

Jag tycker att en film ska vara överraskande och helst vara riktigt skruvad. Skräck är nog den absoluta favoriten, även om det kan vara svårt att hitta bra nygjorda skräckisar. Men här är några av mina favoriter.

The Poughkeepsie Tapes. En riktigt skruvad fejk-dokumentär om en amerikansk seriemördare. Filmen är otroligt rå och spännande. Den är inget för känsliga.

Några andra fejk-dokumentärer som är riktigt bra är The fourth kind och Blaitwitch project.

Hellraiser VI Hellseeker. Fjärde filmen i serien och den absolut bästa. Handlingen bjuder på många svängar och är väldigt utstuderande.

Evil Dead 1 och 2. Två riktiga klassiker. Det är något speciellt med gamla B skräckisar. Finns det något som passar bättre en regning sommarkväll?

The shining, Exorsisten och Rosemarys baby är också tre helt underbara filmer.

ciao!



Frida: Vardags-ambivalens.

Hej!

Den senaste tiden har jag märkt att jag har fått svårare och svårare att ta beslut. Det kanske beror på att Fredrik är borta och jobbar + att jag jobbar natt och knappt träffar en människa varken dag eller natt. Nu har jag blivit så nojjig över vad jag ska göra av min lediga tid att det krävs väldigt lång tid av överläggning med mig själv. Ska jag eller ska jag inte? Ska jag ta en promenad eller inte? Ska jag städa eller inte? Ska jag laga mat eller inte? Ska jag ska jag inte, ska jag? Aaahhh!! Jag blir galen på mig själv. Under tiden jag funderat hade jag hunnit med att göra alla saker, känns det som. Jag brukar inte ha svårt för att bestämma mig men nu skulle jag behöva en sån där svart boll som man skakar och får fram svar av.

Min beslutsångest får mig att tänka på en bok som jag läste för längesedan. En riktig klassiker: Tärningsspelaren av Luke Rhinehart.

Boken handlar om en uttråkad psykolog som en kväll bestämmer sig för att låta tärningen styra hans liv. Han hittar på 6 olika alternativ för vad han ska göra, sen får slumpen bestämma. Hela äventyret börjar med att han våldtar grannfrun (som inte alls hade något emot det)...sedan blir det bara värre och värre. Hela boken är väldigt humoristisk, sinnessjuk och spännande. Den är helt klart värda att läsa.

Man kanske skulle prova tärningen, fast med lite lättsammare alternativ utan så stora konsekvenser. Ibland kan man ju behöva en spark i röven för att ta sig för något och inte bara stå i mitten och trampa.

Goodnight!


Några saker jag inte tycker om:

Om exakt en halvtimme ska jag sätta mig i bilen och åka till jobbet. Det känns så där, jag känner något som skulle kunna varja början på ett migränanfall....därför är jag lite små grinig och verkar bara kunna tänka på saker som jag inte tycker om eller saker som irriterar mig. Om jag skriver upp alla saker så kanske jag kan tänka på nått annat sen.

Först och främst så tycker jag inte om orättvisor. Det är nått som kan göra mig fullständigt galen av ilska. Ni som känner mig vet hur det kan låta. :-P

Jag tycker inte om trångsynta och principfasta människor som är beroende av rutiner. Aahhh!! Såna människor kan verkligen gå mig på nerverna. Dom är rädda för förnyelse och har svårt att ta vettiga beslut. Resultatet såna människors tänkande är bakåtsträvande och krångligt. Jag hatar krångel bara för sakens skull.

Jag kan inte tänka mig att det finns så många riktigt gammla människor som läser min blogg....men om e gjorde det så skulle som nog bli förbannade nu. Jag tycker inte om gammla människor i trafiken. Att köra sakta betyder inte att man kör säkert. Man behöver vara uppmärksam på det som händer runt om hela bilen, inte bara 3 meter framför bilen.

Något som jag hatar. Att hata är ett stakt ord. MEN jag hatar verkligen hur de flesta politikerna i det här landet beter sig. Dra nått gammalt över er säger jag bara.

Nu ska jag åka till jobbet och tänka på vad jag gillar istället.

BYE :-D




Lättja och frosseri!

Hej!

De senaste veckorna har jag varit riktigt usel...iaf när det gäller träning. Jag har helt tappat intresset. Jag som var så duktig och det gick ju så himla bra ett tag. Nu tänker jag bara på mat hela tiden. Jag tror att det var rätt korkat av mig att försöka skippa alla efterrätter. Det är nog förbudet som gjort mig helt hjärntvättad.

Nu tycker jag på nått sätt att det känns lite förbjudet och syndigt att strunta i träningen och bara äta en massa gott. Va busig jag är, haha. Behöver jag säga att livet känns rätt så trist och enformigt nu för tiden. Inte nog med att jag jobbar natt och sover bort hela dagarna så är jag ensam hemma varannan vecka.....det är sååå tråkigt. Har man tråkigt så kan man lika gärna öppna kylen och se om det händer något roligt där inne.

Ta dig i kragen kvinna!!!

Det går snabbt att tappa flåset och bli seg. Sen är det ju en fördel om jag rör på mig så att jag kan forsätta att synda som jag gör. För det vore ju verkligen synd om jag skulle behöva sluta med nått som jag älskar så mycket.

Så här är min nya strategi:

Ät hur mycket du vill av allt som är gott och onytting, men se för fan till och rör på dig lite då och då!

Det går att få det bästa av två världar, det är jag övertygad om! Så nu drar jag och tränar!!

Michaela: Where were you when the world stopped turning?

" Where were you when the world stopped turning that September day
Teaching a class full of innocent children
Driving down some cold interstate

Did you feel guilty cause you're a survivor
In a crowded room did you feel alone
Did you call up your mother and tell her you love her
Did you dust off that bible at home
Did you open your eyes and hope it never happened
Close your eyes and not go to sleep
Did you notice the sunset the first time in ages
Speak with some stranger on the street
Did you lay down at night and think of tomorrow

Go out and buy you a gun
Did you turn off that violent old movie you're watching
And turn on "I Love Lucy" reruns
Did you go to a church and hold hands with some stranger
Stand in line and give your own blood
Did you just stay home and cling tight to your family
Thank God you had somebody to love


I'm just a singer of simple songs
I'm not a real political man
I watch CNN but I'm not sure I can tell you
The difference in Iraq and Iran
But I know Jesus and I talk to God
And I remember this from when I was young
Faith hope and love are some good things he gave us
And the greatest is love..." /Alan Jackson "Where were you (when the world stopped turning).


The world stopped turning when you died my little brother <3
R.I.P 2005-05-01

Alltid älskad, alltid saknad....

RSS 2.0