Frida: Intervju!

God morgon!

Jag känner att det är dags för en liten intervju med mig själv igen, så här kommer den!



- Hej Frida, va roligt att du kunde komma hit idag.

- Ja visst är det.

- Var du sarkastisk nu?

- Absolut inte. Jag är ofta sarkastisk, men det är mest för att det är så kul.

- Okay. Längtar du efter våren? Jag vet att du inte är så förtjust i vintern.

- Ja, det skulle inte vara helt fel med vår nu. Jag vill känna hur solen värmer och höra hur gruset knastrar under     skorna. Då mår jag riktigt bra. Men jag måste säga att den här vintern har varit lättsam. Jag har inte tänkt så       mycket på att det är kallt och mörkt som jag brukar.

- I vår fyller du 26, hur känns det?

- Det känns inget speciellt....fast om jag tänker efter så känns det lite konstigt att åren går fast jag inte bli             äldre...bara klokare. hehe

- Du känner inte att du borde ha gjort mer i ditt liv vid det här laget?

- Nä, jag tycker att jag har gjort väldigt mycket i mitt liv med tanke på alla omständigheter. Sen känner jag ingen   press att göra som alla andra. Det enda jag kan känna att jag saknar är ett fast jobb. Men såna små detaljer        brukar ju lösa sig.

- Vad vill du göra i framtiden?

- Allt som jag tänker göra :)

- Tänker du någonsin sluta snusa?

- Svår fråga. Det beror helt på om jag någonsin kommer att känna mig helt redo för det. Jag har aldrig kännt så     än så länge.

- Om du inte snusade, skulle du börja nu?

- Absolut inte, det är såna dumheter man börjar med när man är ung och tror att man är äldre.

- Så du erkänner att det var ett missag?

- Ja, jag har gjort många misstag i mitt liv och det är därför jag är så smart nu.

- Så du tycker att du är smart?

- Ja absolut tycker jag det och det fungerar väldigt bra för mig.

- Skulle du vilja byta liv med någon annan?

- Ja, kanske det. Men absolut inte för gott. Jag tror att det skulle vara spännande att gå i någon annans skor en kortare tid. Man skulle nog få lite annorlunda perspektiv på saker och ting. Det skulle nog vara både nyttigt och lärorikt.

- Vad skulle du vilja jobba med förutom vården?

- Jag tror att jag skulle kunna bli en väldigt bra föreläsare. Jag älskar ju att prata, särskilt när det är många som lyssnar. Eller så skulle jag vilja bli journalist. Det tror jag skulle vara väldigt spännande. Eller varför inte politiker.

- Är du nöjd med den här intervjun?

- Hyffsat nöjt iaf....Men det hade varit trevligt med lite djupare frågor.

- Vi får ta det nästa gång. Nu är tyvärr tiden slut, Tack för att du ville komma.

- Varsågod :-D

Ciao

Frida: Me

hej hopp!

Här är resultatet av ett personlighetstest jag gjort:

Din personlighetstyp:

Sällskapsmänniskor som älskar att roa sig. Deras goda humör smittar av sig på omgivningen. Lever för stunden och älskar nya upplevelser. Ogillar allt teoretiskt och opersonliga abstraktioner. Vill vara till nytta för andra. Tenderar att vara händelsernas medelpunkt i sällskapslivet. Förnuftiga och praktiskt lagda.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, konstnärer, säljare, lärare, personalvetare, socialarbetare, förskole- och dagispersonal, kläddesigners, inomhusdekoratörer, konsulter, fotografer, musiker, personalchefer, kontorschefer, coacher, fabrikschefer, livsmedelsarbetare, receptionister, rekreationsarbetare, religionslärare.


Stämmer väl rätt bra? Eller??

Det är fint att vara fet...om man är en spargris...

Har inte varit direkt bloggsugen på ett tag men nu är jag det =) har inget vettigt att skriva och samtidigt det viktigaste, kluven tjej, nej inte alls längre, allt är så där oförskämt klart att jag undrar vad jag sysslat med den sista tiden, famlat i mörker ett tag, men tror att jag på något sätt behövde det, för att känna att dit vill jag aldrig igen, jag tänker hålla mig fast här i ljuset, där jag kan se klart, där jag vet vem jag är och vad jag vill, jag inte bara tror att jag kommer klara mig ur min "livskris/ålderskris", jag VET att jag kommer klara det, det kommer ta tid men jag kommer klara det, jag har viljan och kärleken, och med hjälp går det.. så livet är fantastiskt :D

Den här veckan har träningen gått mer än superbra, skönt att komma igen efter 2 veckors influensa, back on track och jag spelar sönder låten "Bumpy ride", den är så sjukt bra och jag blir lika taggad varje gång den spelas på Indoorwalking pass =), gissa vad jag spelar nu då?
Ska snart iväg på ett Bodypump lunchpass för att snart kunna inviga fredagsmyset..hoooyah!

Imorgon blir det möte, jag längtar, alldeles för länge sedan, förberedd och förväntansfull, ska försöka få med mor också, så har jag både min biologiska mor och andliga mor med mig samtidigt...

Ha en underbar fredag!



Me and Sis <3 Love her, She´s my best friend....


Frida: Att bli arg i tid....

Godmorgon!

Jag sitter här och funderar på ilska och att bli arg. Det var länge sen jag vart arg nu känns det som. Jag antar att det inte är något man ska klaga på....är man inte arg så har man ju inget att klaga på....

Men! Jag tror att det är väldigt viktigt att man kan bli arg och ilsken....och att man vågar visa det. Människor som aldrig blir arga, vad tycker de egentligen om saker och ting här i livet? Tycker de att allt är frid och fröjd oavsett? Eller låter de sin ilska brinna av inne i huvudet och innanför läpparna? I så fall är det väldigt synd om dessa människor som aldrig lärt sig vilken drivkraft ilska kan vara. Om man kan släppa ut och hantera sin ilska på ett smart sätt så tror jag att man kan ställa många saker till rätta. Man kan få sagt vad man tycker och man kan visa var man står. Man kan ge svar på tal.....om man blir arg i tid.

Det är nog något som de allra flesta har varit med om någon gång. Någon säger eller gör något som man tycker är fel....men istället för att bli arg så blir man paff. Först efteråt när tiden för en dräpande motreplik är över så går det upp för en vilket guldläge man just missat. Det är lika frustrerande varje gång.

Därför lanserar jag nu en revolutionerande produkt. The Get back 2 right 3000! Denna enkla och smarta lilla produkt ger dig, med ett enkelt knapptryck, möjligheten att pausa tiden. Du kan då i lugn och ro hinna bli arg och finna dina ord. Aldrig mer behöver du stå mållös! Så tveka inte. Ring och beställ Get back 2 right 3000 nu! Om du beställer inom 20 minuter så skickar vi även med en praktisk fodral så att du lätt kan ta med din Back 2 right 3000 i handväskan eller i jackfickan. Unna dig själv lyxen av att alltid ha svar på tal till det förmånliga priset av 1999 kr eller endast 99 kr i månaden.



Call 070-neverwrong now and get Back to right!

Frida: En ledig dag.

Hej hopp!

Nu var det ett tag sedan jag visade mig här på bloggen. Det beror på att jag inte har haft tid...inte nån aning om vad jag ska skriva om heller. Det måste jag erkänna att jag inte har nu heller. Men jag försöker ändå.

Den senaste tiden har jag kännt ett stort behov av förändring. Det har lixom krypit i kroppen på mig. Resultatet av mitt behov vart en ny färg i köket. Jag vart riktigt nöjd måste jag säga. Det vart både ljust och fräscht. Men förändringen har väckt ett ännu större behov av förändring. Jag känner mig omåttligt kreativ och har en sån lust att skapa förändring att jag inte vet vad jag ska förändra eller skapa. Någon som har förslag?

I dag är jag ledig och sjukt rastlös. Jag vet inte vad jag ska lägga all min energi på. Det enda jag vet är att jag vill lägga all energi på något roligt tillsammans med någon. Men Fredrik jobbar, Pernilla jobbar och Michaela är uppbokad. Vad ska lilla jag göra då? Jag vågar inte träna eftersom att jag har ont i halsen. Det är lite svårt att ta en fika och prata skit med sig själv. Vad kan man göra själv som är lika kul som att göra något tillsammans? Det är en hård nöt att knäcka.

Jag vill inte att det här ska bli en ledig dag utan något trevligt. Så jag vägrar att städa, jag vägrar att diska och jag vägrar att duscha Sally som luktar skunk. Nu får jag ta mig i kragen och komma på nått roligt att göra innan dagen är slut.

ciao!

Min väg tillbaka.... Det är lättare att falla med ena foten utanför...

" Ung, dum och lättledd
Gav upp för problem
Ung, dum och lättledd
Trodde det fanns fler

Smittad av farten
Jag fastna i den
Farten och vinden
Men jag hittar inte hem
Nedströms åt fel håll och jag hittar inte hem"

Känns som jag varit sovande en längre tid men inte riktigt varit medveten om det, så otroligt läskigt att äntligen få vakna upp och inse det, se vart jag varit på väg, bort från det som betyder mest, det skrämmer mig att det kunde bli så, att jag tillät det, men skönt att jag kan göra någonting åt det, det är en lång väg tillbaka men jag ska kämpa för helt ärligt utan Sanningen har jag ingenting av värde, det är ju där jag vill vara, där jag hör hemma, aldrig vill jag förlora det som gett mitt liv en mening....

Jag gav ett löfte som jag tänker kämpa med att hålla, jag menade det då och jag menar det nu, jag måste bara påminna mig själv om det, inte ta saker och ting för givna, att våga be om hjälp när det blir för svårt, att prata om allt man tänker och känner innan det blir ett riktigt problem, vara tydlig i vem jag är och vart jag är på väg annars glömmer man det lätt själv, detta är inte en tid att vara vilsen på, man måste vara vaken och fokuserad, jo visst är det mänskligt att fela, vi är ofullkomliga, men inget som ursäktar att man inte anstränger sig och ger allt man har av de förutsättningar man har...


" Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är "


Jag ska hitta tillbaka.....


Frida: Pepp!!

Hej hopp!

Just nu sitter jag på jobbet och har rast och jag är hur trött som helst. Ändå somnade jag före 22 i går kväll till ett avsnitt av Arkiv X. Jag borde ju vara pigg som en mört idag. Så vad ska jag göra åt det här då?? Jo, jag tänkte ge mig själv lite pepp. Så här är en lista på allt jag har att se fram emot:

1. På lördag blir det fest och trevligt hela dagen.
2. Lite långsiktigt kanske, men snart blir det ljusare på dagarna.
3. Jag kanske får ett paket med posten idag :) Jag har beställt lite snygga kalasbyxor till lördagens festligheter.
4. I morgon behöver jag inte tänka på att jag måste kliva upp tidigt i övermorgon.

Till sist en härlig bild som jag kan drömma mig bort i en stund:



Nu är det dags för mig att jobba vidare.

Ha en bra dag!


Frida: Det visade sig vara ett misstag :-P Man kan inte vara smart jämt.

Hej hopp!

Här sitter jag och mår gott, jag har nyss mulat i mig årets första semla. Det ni!! Det var lika gott som jag hade hoppats. Dessutom så mår jag inte det minsta illa idag, det är bara magmusklerna som värker lite. Fredrik däremot mår inge vidare. Han åkte på magsjuka han med, så nu ligger han helt däckad i soffan.

Nu till det jag villa ha sagt med det här inlägget....När jag var nere på Hemköp nyss så fick jag ett vansinnigt infall och köpte ett nummer av tidningen SOLO....ja jag erkänner...det berodde på att man fick en liten present på köpet. dvs en concealer som för övrigt verkar vara så torr att den knappt duger till att snygga till ett 10 dagar gammalt lik. Redan när jag upptäckte hur lurad jag hade blivit så kände jag mig dum. Men än dummare känner jag mig nu efteråt....nu när jag har läst tidningen. Vad är det för dynga jag har lagt ner 44.50 spänn på?? Jag hade ju kunnat få 4 semlor till för dom slantarna.

Hela tidningen består av sinnessjuka motsägelser och dubbelmoral. Ena sidan i tidningen totalsågar kändisar som råkat ta på sig fel kjol eller inte kammat håret medan nästa sida bedyrar att du duger som du är och att du inte ska ha så höga krav på dig själv. Korkat korkat korkat!!!

Jo jag vet att jag inte borde ha några större förväntningar på den här typen av tidningar....men det var så många år sedan jag öppnat en sån här blaska att innehållet chockade mig en aning. Jag kan inte minnas att dom här tidningarna var så äckligt töntiga när jag var yngre. Det var dom förmodligen men skillnaden är att jag är lite smartare nu och kan se lite längre än till botten av sminkväskan.

Jag skulle inte ha något emot såna här tidningar om det inte vore för dubbelmoralen. Om tidningarna verkligen kunde stå för sin ytlighet och inte blanda ihop det med en massa "du är bra som du är" grejer så skulle det inte finnas nått problem. Det är ju inte så konstigt att det finns så många osäkra och förvirrade unga tjejer.....hjärnan vänder sig ju ut och in när man läser sån här soppa.

Nä, nu får det vara slutgnällt för idag. Jag misstänker att jag har börjat låta som en bitter gammal kärring vid det här laget.


Nu ska jag bada och fila mina stackars fötter och mysa med Sally :-)




Frida: Det nya året invigdes med en totalrensning.

Go gokväll!

Min nyårsafton blev inte alls som jag hade tänkt det. Jag var totalt inställd på en trevlig kväll med god mat, öl, trevligt umgänge och fyrverkerier. Men det sket sig totalt....bokstavligen. Jag åkte på magsjuka innan festen hade hunnit börja. Men med lite tur i oturen så vart jag sjuk innan det blivit omöjligt att få tag på en taxi. Jag trodde inte att jag någonsin skulle tycka att det var billigt med 450 spänn för en taxiresa. Men jag kan lova att jag hade batalat 1000 bara jag fick komma hem. Fy faaan va dåligt jag mådde. Lagom till tolvslaget låg jag utmattad i sängen med värk i knäna efter att ha suttit på huk med huvudet i toaletten.

Ut med det gamla skulle man kunna säga.....

Som tur är så går magsjuka över fort, så nu mår jag betydligt bättre efter att ha sovit större delen av helgen. Nu hoppas jag att jag har varit sjuk så att det räcker för i år. Nu ska jag bara hålla mig hemma några dagar för att skona mina medmänniskor. Sen blir det nya tag...jag får fira en annan dag. Jag har i alla fall skumpan kvar.




God fortsättning.


RSS 2.0