Frida: Halloween!



Finns det något roligare än att klä ut sig? Om det inte vore för vad alla skulle tänka så skulle jag vilja klä ut mig varje dag.

Här är lite bilder från gårdagens party på häreborg i Indal. Här ovan är jag utklädd till en docka! Här under är min festman sminkad som döden :) Längst ner är min minsta bror Emil med min mössa nerdragen över ansiktet.





Den här helgen har gått fort som vanligt. I dag fyller min äldsta lillabror Fredric 22 år! Grattis på re! Så snart ska vi dra till mormor och fira med tårta. Senare väntar nattjobb för min del. Nu ska jag njuta av det lilla som är kvar av denna soliga söndag.

Ciao!

Michaela: You´re my sweetest downfall, I loved you first.....

Jag verkligen älskar låten "Samson" med Regina Spektor, lyssnar på den om och om igen, får en halvolycklig känsla, men det är samtidigt tröstande eller läkande på nåt sätt, musik kan göra så mycket för ens mående, denna låt gör mycket för mig.....

Jag är inte ensam men känner mig ensam, visst är det en skum känsla när man har fantastiska människor omkring sig? Kan vara höstmörkret? kan vara brist på kärlek? kan vara min hjärna som inte funkar som den ska?

Nu när jag kom hem efter en lång dag på jobbet fick jag en busig tanke i mitt knasiga huvudet och som ett direktstraff eller snarare ett bevis på ofokusering höll jag på att stupa i trappen, gick rätt bra men blev lite irriterad för att det måste sett så sjukt löjligt ut, är det så illa att jag inte kan tänka och gå i en trappa samtidigt?

Igår innan jobbet var jag ut och tog lite bilder, försökte njuta av lite solsken...



Skönt att fått tillbaka min kamera som varit i min kära systers händer ett bra tag, har saknat att kunna "föreviga" ett ögonblick, eller försöka skapa en känsla ur en bild...



Jag tror jag ska ge upp för ikväll, måste få några timmar sömn, har min andra delad tur imorgon, men får jobba med Maggie och Solstrålen så det kommer gå bra ändå =)

Godnatt! Glöm inte att dra tillbaka klockan 1 timme inatt eller ja gör det innan så kanske ni får sova gott istället =)


Michaela- Tillhör du humoreliten?

Humor (från humores, kroppsvätskorna i humoralpatologi, ytterst av klassisk grekiska χυμός (chymos), bokstavligt "saft") är förmågan hos människor, saker eller situationer att framkalla glädjekänslor. För att uppfatta det roliga i en situation krävs ett "sinne för humor", något som alla människor har, men det finns många olika individuellt styrda faktorer som avgör om en enskild person finner en specifik händelse rolig. Bland de mest avgörande variablerna finns geografisk plats, kultur, mognadsnivå, utbildningsnivå, och kontext. Barn föredrar generellt sett fysisk humor, såsom slapstick (en stundom våldsam typ av humor), medan satir kräver en djupare förståelse för det som humorn riktar sig mot, ofta samhällskritik, och därför ofta kräver en mer vuxen publik. Konsten att vara rolig kallas komik, medan den skönlitterära och filmiska genre som är främst förknippad med humor kallas komedi...

Visst är humor en gåva?
Jag tycker det är fantastiskt att få skratta så där hjärtligt och kvidande, till den gräns att det nästan är smärtsamt i magmusklerna, tårarna rinner, man får knappt luft men kan ändå inte sluta skratta, det kanske inte är lika vanligt som vardagshumorn som inte är att förakta, but still, det är härligt och förgyller tillvaron...

Humor är så mycket, man kan göra den till sin egen, man kan i en liten grupp på två eller flera utveckla en intern humor, som kanske då utomstående inte alls förstår eller finner roligt, något jag upptäckte var att när vi brudar var på kryssning så var det en härlig känsla där alla var involverade i samma sorts humor, den känslan slår mycket, det är något jag värdesätter hos en människa, hans eller hennes känsla för humor... vare sig det gäller afrikansk nakendans, kalla nån för Gny, att bli ägd eller helt enkelt bara skratta åt vanliga små talfel och felsägningar som man gör stup i kvarten, speciellt om man jobbar inom vården...

Jag tycker vi ska ta vara på vår känsla för humor, utveckla den, för den kan glädja många men framför allt sig själv, det gör en lycklig att få skratta mycket... så låt oss försöka att tillhöra humoreliten på den bästa nivå vi kan =) jag ska jobba hårt för det.....


Frida: Ofrivilligt sex

Hej pojkar och flickor!

 

I dag kunde man läsa i Sundsvalls tidning om ett lagändringsförslag gällande sexbrott som sexualbrotts utredningen lagt fram . Förslaget är att man vill göra det olagligt att ha sex med någon som inte samtyckt till samlaget.

 

Många är positiva till förslaget, men det finns dom som är kritiska. Så här står det i Sundsvalls tidning:

 

”Problemet anses vara de höga kraven för det subjektiva uppsåtet, det vill säga om mannen i samband med gärningen förstod att kvinnan sade nej eller inte.”

 

När jag läste detta så började det brinna i huvudet på mig. Om man våldtar någon så är det väl självklart att personen man våldtar inte vill det. Annars är det inte våldtäkt. Är man så korkad som man att man inte förstår ett nej så borde man väl märka skillnad på kroppsspråket. Eller är det så att män överlag går runt och tror att alla kvinnor runtomkring bara går och väntar på att bli påhoppade?

 

Sen undrar jag hur många kvinnor det är som ligger stela som pinnar av skräck och gråter när de har sex med någon som de vill ha sex med?

 

Just nu finns begreppet ”hjälplöst tillstånd”. Men det innebär att kvinnan i princip måste vara medvetslös för att det ska gälla. Men hur sjukt är inte det? Under en våldtäkt blir man utsatt för våld och hot. Hur kan man kräva att en kvinna ska kunna göra motstånd i en situation där hennes liv kan vara i fara? Det är ju lika korkat som att kräva att någon som blir rånad ska säga nej och kämpa emot. En våldtäkt är en våldshandling! Frågar man någon som blivit misshandlad om de verkligen sa nej innan, eller om de kämpade emot? Någon som blivit överfallen och rånad blir inte utsatt för frågor i rätten om vad han eller hon hade på sig för kläder. Det är ingen som tycker att det är dumt att gå ensam och full genom stan i dyraste jackan med senaste mobilen i handen och att man har egen skuld i det som hände.

 

Såna här lagar bara osar dålig kvinnosyn i mina ögon och jag tycker att det är helt sjukt att vi inte har kommit längre i vårat jämställda land!


Michaela - "All I Need Is You"

Fortsättningen på denna dag är ju helt otrolig, har alltid haft ett gott öga till Andreas Carlsson som många vet redan, men så har jag missat en otroligt bra låt med honom, " All I Need Is You ", idag hörde jag den och jag blev helt lost, förälskad, vilken skön röst han har och vilken bra låt... Jag är kär i låten! I am.....
Hur kan en karl vara så "perfekt" är för mig en gåta??



Nu ska snart dra iväg till Helex och möta upp bloggdrottningen Frida, vi ska svettas som tok, men vi kommer ju dundra sönder hela gymmet med vår positiva energi, lagomt bra tills vi ska på Rop-enhetens berömda möte, inget kan stoppa varken mig eller Frida, inte ens ett möte med Rop-enheten, idag kan till och med både Stålmannen och Hulken slå sig i väggen, idag är vi starkast, snygga som powerpuffpinglor men starkare än alla muskelbyggare som finns och alla superhjältar, styrkan sitter mellan öronen ;)

Jag
och Frida har sökt jobb till samma arbetsplats, i Härnösand, Älandsgårgen och Ugglan, fasta tjänster, så nu är det bara att hålla tummarna för att vi blir valda och får visa vilket bra jobb vi kan göra...

Nu blire kick som ass...

CU But Dont Wanna Be YOU

Frida: Det går bra nu!

Hej pojkar och flickor!

 

Jag är helt förvånad! Ja nästan fascinerad. Nu har jag vaknat flera dagar i rad med samma underbar känsla av att allt är bra, allt kommer att lösa sig. Konstigt nog så börjar saker och ting gå bättre på riktigt. I går vart jag väckt av att det skramlade i brevluckan. Det ramlade in ett brev från A-kassan med den goda nyheten att jag har rätt till ersättning :D YES!! (dansar en härlig segerdans). Äntligen vet jag att jag har någon slags trygghet när det gäller ekonomin. Kan man få en bättre start på dagen? Kan man få en bättre belöning efter allt slit? Jag är nog lyckligast på hela planeten.

I dag började inte dagen sämre. Jag är ledig idag så jag vaknade utvilad med ett toppen humör! Dagen började som vanligt med att ringa och prata med min älskade festman. Han hade pratat med våran vice värd om våra planer på att bygga trätrall på våran uteplats. Det verkar vara fritt fram, så ännu en dag med fantastiska nyheter!

 

Nu undrar jag bara en sak. Börjar allt gå bra för att jag tror att det ska gå bra eller är det så att det inte bara är dåliga saker som kommer med sällskap. Om det är så att även bra saker gillar sällskap så hoppas jag att sällskapet är stort. Kanske är det så att det räcker att vara positiv och fokusera på allt som är bra för att det ska gå bra. I såna fall så kan jag ha sån tur att jag hamnat i en god cirkel och det är på tiden!

 

Ikväll är håller Rop-enheten ett möte för alla oss timvikarier. För er som inte känner till Rop-enheten kan jag bara säga Grattis! Rop-enheten är roten till många onda ting för många timvikarier inom kommun. Så jag hoppas att all min positiva energi kan kicka ännu ett bekymmer i röven ikväll. Jag ska i alla fall göra mitt bästa för att påvisa några av de problem som finns i detta system.

 

Nu ska jag ladda inför kvällen möte med Petters peppande låt: Det går bra nu!


Bilden tillägnad alla problem här i världen!


Michaela: Emogirl VS Fattig Vikarie

Vaknade denna morgon i hyfsad tid efter en så kallad "njuta av en ledig måndag kväll", vilket innebar att jag hann känna en stunds njutning av att vara fri att bara slappa, la mig bekvämt i min underbara Ikea soffa, drog på mig min Zebra randiga pläd och fluffade till kuddarna bakom huvudet och slog på tv:n, sen vaknar jag upp, det är mörkt, ingen av katterna mina syns till så jag tittar på mobilen och ser att klockan är 02:02, grymt, jag sov bort min lediga myskväll, nåväl tänkte jag, släpade bort mig till sängen där möken redan låg och trynade, la mig brevid och slocknade igen...

Kanske därför jag vaknade upp till en ny dag fri från ångest och faktiskt var på bra humör när jag öppnade mina blå ögon, så då var det helt klart värt att sova bort hela måndags kvällen för att få känna så här en dag...
Ja för er som inte känner mig och för er som gör det så är mitt mående som en berg och dalbana, kan vända från en sekund, en dag, en vecka, men de här bra dagarna har blivit mer sällsynta därför det blir åt det extrema hållet när de inträffar, gäller att ta tillvara på dem helt enkelt...

Tänkte då att det skulle vara passande att göra något åt mina ryamattor till ben, hatar hår på mig själv, ja på ställen där jag anser att jag inte behöver det, tänk om håren på benen kunde odlats som ögonbryn på mig istället men sådan tur hade inte jag, utan jag fick tatuera in mina istället och ständigt få avlägsna hår på mina stackars ben..

Så jag satte på musik, "Gimme All Your Lovin´" med ZZ Top, ställde ena benet i handfatet, tänk er vilken sexig pose det är redan där, luddrar på benet med raklödder som luktar lavendel, så där riktigt tjejigt, shakar och rakar benet samtidigt men rakbladet är slött, har hängt med allt för många gånger på rya-färder, så jag tar i hårdare och snittar upp fina märken ovanför knät upp mot låret, aj aj aj aj, det svider like hell men det är bara fortsätta, ler för mig själv och tänker, är det lite Emo i mig eller beror det hela på att jag är en fattig vikarie som borde investerat i nya rakblad?

Nu är benen rakade, hårlösa och lena som en babystjärt, jag är nöjd trots de nya ärren jag själv orsakat, det är ju en bra dag, det är min dag idag känns det som....
Men tror jag ska övergå till vaxning även på benen, skapar inga ärr det!

Just idag skulle jag kunna skriva en låt, skriva en bok, uträtta nåt storverk, skapa en häftig danskoreografi, lyckas få en fast anställning eller möta mannen i mitt liv, det känns så iaf att inget är omöjligt idag =)

Ha en fin dag!

/Michaela


Frida: Wonderwoman!

Goddag!

I morse vaknade jag strax före 5 av att hela kroppen pulserade av energi! Helt underbart :-) Såna här dagar finns det inga bekymmer, inga motgångar, ingen trötthet och leendet går inte att sudda bort. I dag klarar jag av vad som helts. Det finns inget som kan stoppa mig. Jag kan allt faktiskt. Förutom slalom! Som Lotta på bråkmakargatan sa.

Det är dagar som denna som gör att jag till och med kan känna mig glad över de dåliga dagarna. Jag tänker att om jag inte hade alla dåliga dagar så skulle jag aldrig uppskatta just IDAG på samma sätt. Jag är så glad för allt jag har och allt jag kommer att få!

Så tack alla underbara människor som finns omkring mig. :)

Nu ska jag fortsätta min underbara dag med en billys panpizza och mysa lite med festmannen, innan det blir dags att åka till jobbet igen.

Ciao

Frida: Universums undergång!

Hej pojkar och flickor!

Jag har precis tittat färdigt på en dokumentär om universums undergång. Astronomer och forskare jobbar hårt med frågan: Hur kommer universum att gå under. Det här var det mest intressanta jag sett på länge. Det finns flera teorier om hur det skulle kunna gå till. En teori som grundar sig på att universum expanderar snabbare och snabbare slutar med att hela universum till slut slits sönder av sin egen kraft. Det är den våldsammaste av teorierna. En annan teori handlar om balansen mellan mörk energi och mörk materia.

Jag har hittat en bra artikel där man kan läsa mer om teorierna: http://www.alltomvetenskap.se/index.aspx?article=1275

Varje gång jag ser en riktigt bra dokumentär så händer samma sak. Hela jag fylls av en enorm nyfikenhet som får mig att känna mig som Agent Scully. Därför är en av mina favorit tidsfördriv att Googla.

Det är mitt tips till alla som har tid att fördriva. Fundera ut något som du vill veta mer om eller är nyfiken på. När du kommit på vad så är det bara att ge sig ut i det stora World Wide Web och börja leta. Låt sedan din nyfikenhet styra.

Alla tankar om rymden får mig att tänka på min favoritserie när jag var barn. Arkiv X

;-P

Hej och välkommen!

Nu har du hittat nått riktigt speciellt! Det här är en blogg av tro det eller ej 2!!!!!!! Helt Fantastiskt Underbara, Sexiga, Perfekta, Intellektuella, Mode medvetna, Hippa, Inne, Framgångsrika unga kvinnor. Vi är 25 och 29 år gamla. Vi har redan hunnit en bra bit upp i våra otroligt lovande karriärer. Faktum är att vi har kommit så långt att vi kan slösa med våran tid på lyxshopping, spektakulära fester, och häpnandsväckande bra sex...detta dag ut och dag in. Vi bor i varsitt perfekt hus i utkanten av sveriges metropol.

Om vårat utsende så kan vi utan att skryta säga att vi är helt perfekta. Vi spekulerar i om vi verkligen är födda ur en mänsklig kropp eller om vi helt enkelt är gjutna i en form skapad av L'oreals skönhetsexpert!

Våra intressen är följande:
nagellack
foundation
puder
mascara
fettsugning
silicon
botox
kändisdieter
fester där man dricker cosmopolitan i svarta små kreationer och putar med läpparna
Resor...men bara till hippa dyra ställen

Listan kan göras lång ;)

jahelkou€€55%33##9485''**jhfaga

REWIND!

Nä, allvaligt talat! Så här ligger det till va.
Vi är två helt vanliga tjejer som bor i Sundsvall (Västernorrland). Vi heter Frida och Michaela och visst är vi fantastiska på mågnga vis. Men inte för att vi passar in i något slags ideal. Utan...för att.....vi är oss själva. Vi är inte särskilt framgångsrika. Faktum är att ingen av oss ens är i början av någon slags karriär. Vi har varken tid eller råd med lyxshopping och flådiga fester. Men vi tror att vi kan erbjuda en spännande läsning. Ja! Vi ska försöka göra det helt vanliga intressant. Vår blogg kommer att innehålla allt mellan himmel och jord. Inget tunnelseende här inte! :P

VÄLKOMMEN!

RSS 2.0