Ett år har gått och mycket har hänt.

Hej!

Nu så här dagen innan nyår så tänkte jag försöka summera mitt år. Det har hänt ganska så mycket, både trevliga och mindre trevliga saker. Jag tror att jag börjar med de dåliga så att det blir ett lyckligt slut på det här inlägget.

Hela våren var väldigt stressig och allmänt jobbig. Undersköterskeutbildningen tog slut och där stod jag utan jobb och a-kassa. En minst sagt otrevlig upplevelse. Men det löste sig tillslut.

Min morfar gick bort efter att ha varit sjuk länge. Jag saknar hans klockrena kommentarer och historier. Han hade helt underbar humor och en hel del jävlar anamma. Även om det är sorgligt att han inte finns lägre så vet jag att han har det bra. Han fick sin vilja igenom och slapp långa sjukhusvistelser och det är jag glad för.

Om jag ska vara helt ärlig så kan jag inte komma på så mycket dåliga saker....möjligen att vi har haft otur med bilarna. Men bilar har ju en förmåga att gå sönder, så sånt får man nog räkna med i planeringen oavsätt.

Nu till de trevliga sakerna!! :-D

Jag har hunnit åka utomlands två gånger. Båda resorna till Afrika, först Tunisien sen Egypten. Vilken lyx!! Men det är jag värd. Jag har hunnit förlova mig med min underbara pojkvän. Förlovningen ägde rum på en strand i Hurgada. Det var hur romantiskt som helst, vad mer kan man önska? Inte mycket :-)

Jag har fått två underbara vänner som jag inte kan vara mer tacksam över. Det var lite tomt på vänner-kontot ett tag där, i alla fall på det nära-vän-kontot. Men nu är kontot välfyllt.

På jobbfronten har det också bara gått bättre och bättre. Jag får jobba mycket och jag känner att mitt engagemang för mitt arbete bara blir större och större. Sommarvikariatet för nästa år är redan bokat. Snacka om framförhållning.

Summering:

Ett bra år med lite skakig början som bara blivit bättre och bättre. Jag har lärt mig mycket, blivit starkare och mycket mera målmedveten. Framför allt så har jag blivit gladare och mer positiv.

Så nu till frågan, vad är mitt nyårslöfte?

Jag har tänkt och tänkt och kommit fram till att det inte är någon mening att försöka lova något som jag inte kan hålla. Så det blir alltså inget försök att sluta snusa. :-P Istället har jag lovat mig själv att jag ska unna mig själv mer saker, jag ska ha det trevligare och njuta mer av livet. Lätt som en plätt.



GOTT NYTT ÅR!

Frida: Lön för all möda

Hej hopp!

Är det inte helt underbart när man känner att man äntligen får belöning för allt arbete. Är det inte helt underbart att känna sig stolt över sig själv. Är det inte helt underbart när man känner att man har kontroll över det som händer i livet, i vardagen. För första gången på väldigt länge så känner jag mig helt till freds, det är inget som oroar och gnager, det är inget som river och sliter.

Den senaste tiden har jag verkligen försökt att ändra min syn på livet. Jag bestämde mig för att sluta stressa och för att sluta oroa mig. Jag ville sluta älta en massa saker som legat i bakhuvudet och gnagt. Jag ville göra bra val och unna mig sånt som jag mår bra av. Det var ingen lätt uppgift kan jag säga. Det har krävts stor självdiciplin och mycket energi. Men jag visste att jag var tvungen att göra något och jag valde att göra något åt det jag kan göra något åt. Jag ville sortera bland alla tankar och kastat ut en hel del skit.

Efter allt kämpande så har jag äntligen lyckats. Det har bara gått bättre och bättre med det mesta. Men det var först igår som jag insåg hur långt jag hade kommit. Vilken fantastisk känsla. Det var som att jag äntligen kunde ta av nylonstrumpan från huvudet. Äntligen kan jag se klart. Nu kan det bara gå framåt och bättre känns det som.

 

”Floden rinner inte längre här

 

 


Länge grävde jag med spade

 

 


Tag för tag

 

 


Jag märkte inget”



Plötsligt var hela hennes liv förändrat, sa de

 

 


Plötsligt var hon bara annorlunda

 

 


Inget som förut

 

 


Som en omvänd hand, sa de

 

 


Henne kan ingen stoppa

 

 


Bara så där bara

 

 


Hon har flyt, sa de

 


”Jag har ändrat flodens lopp spadtag för


spadtag

 

 

 


Sa hon”


Michaela: Ett namn som bara ekar om och om igen i mitt huvud, Soraya...

Sov till runt 16 idag efter att ha jobbat natt, blev väckt av att mobilen ringde, så det var bara att vakna till liv och pallra sig bort till Vedins men det var så värt det, Eriksson/Strömberg var ju där, älsklingsWilda fick jag pussa och snusa på, hon är ju så underbar, skrattar, skriker och är gosig... LOVE her..... Det gjorde Madde och Daniel perfekt ;)

Sen gick jag hem och laddade för att se filmen Soraya M, visste att jag skulle bli upprörd till bristningsgränsen, förtvivlad och gråta floder och det gjorde jag, jag mådde så dåligt över att detta är verkligt och inte bara det som hände henne utan för många andra runt om i världen.. jag kan verkligen inte förstå, hur kan man stena en annan människa till döds? INGEN, och jag menar ingen människa förtjänar det, det borde vara olagligt att få utsätta någon för en sån vidrig död.. hur kan man som medmänniska, son, man, vän, granne ta en sten och kasta för att döda? i Sorayas fall var hon dessutom helt oskyldig, vad var hennes del i detta?

Att bli bortgift med en tyrann som misshandlade henne i 20 år och som ville bli av med henne, han ville skiljas utan att betala henne något vilket skulle göra att hon som skild inte skulle klara att ta hand om sig och sina barn, så hon vägrar honom skilsmässa, han gör upp en komplott mot henne, han vill ha en ny fru som är 14 år, hotar folk i hennes närhet att vittna mot henne att hon varit otrogen, och efter att hotat 2 vittnen att säga detta blev hon dömd att stenas till döden, de totalpepprar henne med stenar, blodet sprutar, en långsam plågsam död för något hon aldrig gjort, för att en man ville slippa betala underhåll och ville ha en ny ung fru, han kunde hota och skrämma fram personer som vittnade falskt, men vad som gör mig ännu mer förstörd är hur människor kan gå med på att göra detta, vara med och kasta stenar, inte ingripa, plåga en annan människa till döds..

Jag varken kan förstå nu eller kommer någonsin att göra det, det finns inget rätt i att göra så, det gör så ont i hjärtat, men jag tänker inte blunda för verkligheten, för den ser ut så här, det som gör mig glad är att det finns personer som gör allt det kan för att stoppa detta, som mostern i denna film, hon ville uppmärksamma världen om vad som sker i det "tysta", det var en av de jobbigaste filmer jag sett men det är något som folk bör se, för att öppna ögonen..se den!
Det är inte bara en film, det är en sann berättelse.....

Hjärtslitande, gripande, upprörande, berörande, ren ondska.....

Frida: The house of the devil

Hej hopp marsipansnopp!

Jag älskar att se film. Särskilt skräck, rysare och skruvade thrillers så nu tänkte jag tipsa om en riktigt härlig skräckis som passar perfekt ihop med en mörk ensam kväll i soffan.

The house of the devil!



Filmen är gjord 2009 men känns snarare som att den är gjord i slutet av 70 talet. Den handlar om en collagetjej som är i desperat behov av en egen lägenhet. Problemet är att hon inte har råd att betala förskottshyran på lägenheten hon hittat. När hon hittar en barnvakts-annons så nappar hon direkt.

Men det det enkla jobbet visar sig vara något helt annat. Hon befinner sig helt plötsligt i en väldigt obehaglig situation. Jag tänker inte berätta så mycket mer om handlingen för den här är en film värd att se. Hela filmen känns väldigt retro för att vara gjord på 2000 talet och den påminner ganska mycket om klassikern Rosemarys baby. Filmen har samma smygande obehagskänsla utan att vara allt för avslöjande.

Den här filmen får:



Av 5


Frida: Vad är det vi tänder på?

Hej hopp lingonsnopp!

Jag läste nyss en artikel i aftonbladet om vad kvinnor anser vara mest avtändande hos män. Högst på listan hamnade arrogans, senare svettlukt, fisar, övervikt och kroppsbehåring. Artikeln hade hela 237 kommentarer och en stor del av dessa var kommentarer från arga män. Anledningen till ilskan verkade vara att männen tycker att kvinnors åsikter om vad vi finner avtändande är orättvisa. Kommentarer som: Det är inte så härligt med kvinnor som luktar illa och är håriga heller....översvämmade hela kommentarsspalten. Men hallå alla karlar!!! Nu handlade artikeln om vad vi kvinnor tycker....Behöver jag säga mer? Ni har just gett er själva en plats på skitlistan.

Jag vart väldigt förvånad över att det var så många som tog så illa upp. Är det inte ganska normalt att inte tända på dessa saker? Oavsett kön. Varför denna ilska? Vart det jobbigt att höra att ni inte hör till kvinnornas favoriter? För jag antar att det är just ni män som inte luktar så gott eller är särskilt trevliga att umgås med som blivit upprörda.

Är det inte så att kvinnor över lag är bättre på att vårda sitt yttre än många män? Vilka är det som noga ansar sin kroppsbehåring, ser till att inte lukta illa, sminkar och förskönar? Av min egen erfarenhet så är det inte männen som är övervägande. Visst finns det män som är väldigt noga med sitt yttre....men de är inte på långa vägar lika många som kvinnor. Är det inte lika viktigt för både män och kvinnor att anstränga sig lite när det gäller det yttre, av respekt för varandra.

 

Vad tycker jag är avtändande? Jo egotrippade, självcentrerade, osmarta, kaxiga, dryga män. Då spelar det ingen roll hur gott de luktar eller hur vackra de är att se på....de blir ändå lika fula som de beter sig.


Nu till frågan...Vad är det vi kvinnor tänder på? Jag vet att det inte finns något exakt svar på den frågan. Vi har alla olika smak. Vissa tänder på stora biffiga karlar med tatueringar. Vissa tänder på smala killar med glasögon. Vissa gillar karlar med lite hår på kroppen, andra föredrar den lena typen. Men vad är det egentligen som attraherar? När man väl har lärt känna någon så är det ju framför allt insidan som räknas. När man har hittat någon som man passar ihop med så blir det yttre en inte en lika viktig fråga. Nu menar jag inte att man kan stå ut med vilken kroppsodör som helst....Men är inte det viktigaste att man tänder på varandras sätt att vara? Att man passar ihop och kan vara sig själv?

Här är en lista på vad som attraherar mig:

Bra humor
Att vara snäll och omtänksam
Att vara jordnära och trygg i sig själv
Att vara smart

Sen om dessa egenskaper kommer i det här paketet......




....eller något annat paket spelar inte så stor roll, bara man trivs tillsammans.

Bye!

Michaela: Provar effektivisering

Har jobbat ett 10h nattpass, klev av det och åkte direkt till Helex och körde 90min kondition, sen bastade jag och peelade mig så det kändes nästan som man kröp ur sitt gamla skinn och fick en helt underbar ny dräkt, dock tror jag att jag blev så där totaltslut i bastun och somna till för nån sekund, såg att det kom in en annan kvinna i bastun och visste inte om jag hade somnat eller hur det var, snacka om trött när man slappnar av men jag kan inte sova nu, måste vända tillbaka dygnet direkt eftersom imorgon jobbar jag som vanligt och sen blir det vända igen för då har jag 4 nätter... tufft att hålla på att svitcha hela tiden, från att vara vaken natt och jobba, till att sova vanligt på natten för att kunna jobba dag/kväll...snälla ge mig ett arbetsschema, kommer ju bli knäpp och tappa ännu fler ord....

Nå väl, sen tog jag en runda på stan och köpte ett par arbetsskor, känner av hälarna igen, nedrans hälsporrar som aldrig riktigt vill gå helt bort, hoppas de nya skorna hjälper till att undvika mer smärta, fick de till ett bra pris... sen blev det en lunch på stan, satt klockrent kan jag säga efter träningen... Nu är jag hemma och väntar på Tessan, vi ska åka till Pias butik och hämta varorna som är beställda sen perfect home partyt, ska ju dela ut till alla som beställt....

Sen ska jag bara hem och mysa , ni kan ju gissa att sängen kommer jag slänga mig i rätt tidigt...åh ska bli så skönt.... håll ut Michaela!!!!

Usch det är ju så svinigt kallt, jag mår inte bra av kylan, blir sur och vresig, vill bara linda in mig i massa gosiga filtar och tända en brasa mitt på golvet så det blir vackert och varmt, tyvärr går det ju inte för då skulle jag elda upp hela träkåken ganska snabbt, men åh, jag älskar ju eld och värme, ge mig vår, solsken, fågelkvitter, asfalt, ge mig liv... vill bara gå i ide när det är så här, ja VINTER...

Saknar Mormor, Morfar och Jimmy, det är just en sån dag idag, då jag blir ledsen och bitter för att de inte finns här just nu, jag behöver dem i mitt liv, det känns så sjukt tomt, hur kunde bli så här på så kort tid, det är tur att man är duktig på att förtränga för då kommer dessa ögonblick bara ibland när man får uppleva uppriktig förtvivlan, jag vet att en underbar framtid väntar, men vissa dagar är det så svårt att fokusera på det, då är jag fast i hur allt ser ut just nu.. men det är bara idag, imorgon är en ny dag!!!



" Kom till mig med dina blommor när jag lever, låt mig  få njuta av en vår, vänta inte tills jag är död och borta med att då som först strö liljor i mitt hår..."

" Man ska leva för varandra och ta vara på den tid man har..."


Frida: I bland blir det inte som man tänkt.

Godkväll!

Igår hade jag klara planer för vad jag skulle göra idag. Det var meningen att jag skulle åka och träna med Michaela på morgonen. Efter träningen var det meningen att jag skulle sitta en stund och mysa i bastun på helex. Sen ta en promenad in till stan och fönstershoppa. Därefter var det tänkt att jag skulle åka hemöver, handla på Hemköp, laga middag, dammsuga och göra det lite mysigt innan Fredrik kom hem. Men...ibland blir det inte som man hade tänkt.

I morse vaknade jag helt kallsvettig med hjätklappning efter en riktigt vidrig mardröm. Jag var helt slut som artist efter nattens otäckheter så jag bestämde mig för att snooza i 10 min. Men istället för att snooza så råkade jag stänga av väckarklockan. Jag vaknade igen kl 9.30 och var fortfarande lika knäckt. Så idag vart inget som jag hade tänkt det. Jag har legat i soffan hela dagen och varit hur trött som helst. Det var länge sedan jag hade så lite energi som idag. Fredrik ringde och föreslog att vi skulle åka och handla mat när han slutade jobbet om han fick låna bil av någon. Men så vart det inte heller. Han stötte på en massa problem på jobbet pga kylan och ringde och sa att han skulle bli sen. Så min middag vart en färdigrätt från Findus.......

Vilken sketen måndag det vart. Jag som var så inställd på att jag skulle njuta av min lediga dag. Nu vart det inte så och nu sitter jag här och är less. Men än lever mitt hopp om en trevlig tisdag. I morgon ska jag jobba och det är bra! I morgon ska jag åka in till stan efter jobbet och efter stan till Helex. I morgon ska jag göra ett nytt försök. I morgon kommer att bli toppen och i natt ska jag inte drömma någon mardröm.

Nu tänker jag spendera resten av kvällen med att packa träningskläder och allt annat jag behöver i morgon. Jag ska ta fram kläderna jag ska ha på mig i morgon. Jag tänker skriva en matlista och komma på vad jag ska laga för mat till middag i morgon. Jag ska se till att det finns så lite som möjligt som kan stå i vägen för en bra dag i morgon. När jag har sett till det så tänker jag mysa i soffan resten av kvällen och titta på film och dricka varm choklad med visprgädde.

Så till alla er som har haft en usel måndag.....





...i morgon.




Frida: Yttrandefrihet

Hej!

I morse hann jag slå en kik på aftonbladet innan jag åkte till jobbet. Jag möts av av flera artiklar om ett terrordåd i Stockholm. En man har sprängt en bil och sig själv. Som tur var så vart han själv sitt enda offer. Anledningen till terrordådet ska vara ett missnöje med hur vi har hanterat konstnären Lars Vilks målningar av profeten Muhammed och att vi har kvar våra Svenska trupper i Afghanistan.

Jag blir rädd när jag läser vad som har hänt. Har det här hänt på bombarens eget initiativ eller handlar det om en grupp människor? Kommer vi att få se fler liknande händelser i framtiden? Det som gör mig mest rädd är hur det här kommer att påverka yttrandefriheten? Här i sverige ska man inte vara rädd för att säga vad man tycker, man ska inte vara rädd för att skriva om vad man vill. Man ska inte vara rädd att för att skapa vilken konst man vill. Man ska ha rätt att tro eller inte tro på vad man vill utan att det leder till såna här dåd.

Hur kan man tycka att man har rätt att hota hela Svenska folket till döden bara pga att man själv har andra åsikter? Vad har man för sjuka värderingar om man tänker så? Såna värderingar har ingenting i vårat land att göra. Inte i något annat land heller för den delen.....Det här är sjukt!


Den här bilden beskriver ganska bra hur sjuka saker vissa människor har fått för sig.

Idolfinalen 2010 och min Kärlekstripp med Systra Mi <3

Vilka UNDERBARA 2 dagar, en av de bästa upplevelserna någonsin och jag fick dela det med min älskade lillayster... vi har skrattat hur mycket som helst, sjukat oss, varit glammiga, sett många kändisar, njutit av allt ögongodis, fick se och höra min favvo Olle, grymt bra hotell med en utsikt som hette duga, finns ingenting att klaga på, allt gick som smort, en upplevelse jag aldrig kommer att glömma.... <3



Skönt att komma hem iaf, mina två småälsklingar här hemma verkar inte ens fatta att jag varit borta *skrattar* men jag har saknat dem, mina hårbollar med knasiga personligheter....

Träffade Maria Montazami i Globen, den kvinnan är vacker IRL, breathtaking, visste inte vart jag skulle ta vägen, jag blev helt stirrig, tv-bilden gör henne inte rättvisa, coolt men hon var ju där på nåt annat event tror jag eller så höll hon till i nån VIP-loge senare.. sen var det rätt roligt när Jag och Syrran kollade på raden bakom oss så satt en bekant profil, som visslade och stampade i otakt, det var ju Arne Weise, så otroligt söt så... =)
Anna Book är väl inte min favvo men hon var förbi också, hon grät inte denna gången iaf..oerhört tacksam....

Andreas Carlsson är också ÄNNU snyggare i verkligheten, jag trodde inte han kunde bli snyggare men ack vad fel jag hade, Jag och Syrran höll på att ramla av stolen när han gjorde entré, när vi ändå är inne på SNYGG.. OJOJOJ Olle, han har allt, så såld på karln, fick höra han ändå i Globen, AMAZING, så värt allt....

Fler puddingar var ju Peter Jihde och Andreas Weise.. har aldrig sett så mycket snyggt på ett och samma ställe... mycket tjejskrik under hela finalen, I UNDERSTAND why ;)

Efter Jay hade framför låten Like a Prayer, ställde alla sig upp för han var bäst i just den låten, det berörde, det var en häftig upplevelse...

Nöjda drog vi sen till vårt hotell, grymt trött eftersom vi varit för uppspelt och skrattiga natten innan vi åkte så vi sov ingenting, det var helt omöjligt, vi somndade direkt när vi lagt oss i vår dubbelsäng som by the way var det skönaste jag legat i, Jag och Syrran övervägde på morgonen att seriöst knycka med den hem, men hederlig som man är gjorde man inte det, kanske för att den var för stor för att ta med sig ;)

Min Syrra är BÄST <3



Nu ska jag mysa ner mig i soffan.. ha en trevlig kväll!

Frida: Ett monster i spegeln.

Hej hopp!

I går såg jag ut så här:



Och i dag ser jag ut som Linda Blair i Exorcisten. Oj oj oj. Kvällen vart minst sagt blöt igår och idag mår man som man förtjänar.



Jag är inte besatt.....jag har bara druckit lite för mycket öl.

Bye!

Frida: Hej och välkommen!

Hej hopp!

I dag är en sån här dag då jag inte har en aning om vad jag ska skriva om. Hjärnan verkar ha fel på kopplingen så det är svårt att få in en växel. Det är ganska så frustrerande eftersom att jag är väldigt sugen på att knåpa ihop nått riktigt smart. Men jag antar att jag får ta hänsyn till hjärnans dagsform och skriva nått mindre smart istället. :-P

Jag tänkte att jag skulle ha en intervju med mig själv....Jag kommer att improvisera så vi får se vad det leder till.

- Godmorgon Frida. Hur tror du att den här dagen kommer att bli?

- Godmorgon! Just nu så känns det inte som att det kommer att bli en toppendag eftersom att jag känner mig både seg och omotiverad att göra något. Men jag hoppas att det kommer att ändras under dagen.

- Hur ser en perfekt dag ut för dig?

- En perfekt dag börjar alltid med en sovmorgon. Sen borde varje perfekt dag vara helt fri från stress och måsten. Trevligt sällskap och intressanta diskussioner är en viktig ingrediens. God mat och lite party är inte fel det heller. Viktigast av allt är att jag är glad när jag går och lägger mig, det är liksom kvittot på en bra dag.

- Skulle du vilja veta när du ska dö?

- Absolut inte. Då skulle jag ställa för höga krav på hur min vardag ska se ut. Jag tror inte att det skulle bli särskilt lyckat. Ångest ångest ångest.

- Vad önskar du att du kunde göra?

- Jag önskar att jag kunde göra mig osynlig.

- Jag tänkte på något mer realistiskt.

- Jaha, men då skulle jag önska att jag var riktigt duktig på att snickra och bygga. Jag skulle vilja bygga ett eget hus och då menar jag inte en sån här byggsats.

- Hur tycker du att du har lyckats i ditt liv hittills?

- Jag tycker att jag har lyckats väldigt bra måste jag säga. Visst skulle jag vilja göra lite finjusteringar när det gäller jobb. Men i det stora hela så är jag väldigt nöjd med hur mitt liv ser ut just nu. Jag tycker om hur livet har gjort mig till den jag är idag. Jag känner mig stark.

- Vilka är dina bästa egenskaper?

- Mina bästa egenskaper är nog att jag är bra på att uttrycka mig och att jag är handlingskraftig och bra på att lösa problem.

- Vilka är dina sämsta egenskaper?

- Jag har inga dåliga egenskaper! Jag är bäst! Nä...skämt å sido. Jag är rätt så dålig på att hantera stress och jag har väldigt svårt för barn.

- Har du bra vänner?

- Absolut! Michaela och Pernilla, ni är helt underbara! Älskar er.

- Vem är den första du pratar med om du har problem?

- Det beror helt på vad det är för typ av problem. Men det kan vara min underbara pojkvän, min fantastiska mamma, min käre bror eller min favorit pappa.

- Är glaset halvfullt eller halvtomt?

- För det mesta halvfullt. Men det krävs en hel del reflektion innan jag kommer fram till det många gånger.

- Vem skulle du vilja ha som granne?

- Helst ingen alls. Men det beror inte på att jag inte gillar mina grannar...det beror snarare på att jag vill bo i ett hus där jag kan klippa gräset naken och spela musik hur högt jag vill utan att det stör någon.

- Skulle du vilja vara känd?

- Hmm...svår fråga. Jag skulle inte vilja hamna i nån skvallerblaska. Men jag skulle inte ha något emot att bli känd för någon ny uppfinning eller för mina åsikter.

- Vad längtar du till?

- Våren och värmen. Vintern är bara jobbig och lång.

- Skulle du vilja fara ut i rymden?

- Nej...jag skulle nog inte våga. Det känns alldeles för stort.

- Tror du att vi är ensamma i universum?

- Absolut inte. Det är så typiskt människan att tro att vi är så unika att vi är det ända liv som existerar i ett universum som är så stort att det inte går förstå.

- Sist men inte minst: Vad är meningen med livet?

- För mig är meningen med livet att njuta så mycket som möjligt av det och att sträva efter att uppfylla sina drömmar, stora som små.

Nu är intervjun slut, tack Frida för att du villa komma hit idag. Är ni mer nyfiken på vad Frida tycker och tänker så kan ni skicka en fråga.

 


Ciao!

 



Michaela: En natt med mig kan du aldrig få....

Visst är det asjobbigt när man inte kan gå ut på krogen utan att behöva sjunga:

" Kvart över tolv, ändå så står du kvar, hela kvällen har jag svarat dig ett och samma svar, jag har svarat nej om och om och säger det igen, jag är inte intresserad av att gå med dig hem, en natt med mig kan du aldrig få, det du ser som enkelt ger jag mig inte på, hur många gånger krävs för att få dig att förstå att en natt med mig kan du aldrig få?..."

Livet är hårt!!! *tjuter av skratt*

Nu kör jag lite "Shake what you´re Mama gave you", njuter av tanken att Jag och Syrran ska dra till Stockholm imorgon bitti...weeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ska snart bege mig till Syrran och ha en heldag med henne, inte ofta det händer ens så det ser jag fram emot, har packat ner det mesta och kom på att det vore en bra idé att packa ner biljetterna till Idol finalen, kan ju vara nödvändigt om vi inte vill stå på utsidan...

Nej nu har jag inte tid eller ro för att blogga, jag är i min egen lilla spralliga bubbla som jag ska bjuda in Syrran min i =), dags att leka Michaela Cut Cut Magnusson ikväll också, aj, ska försöka att inte skada mig själv, kommer sakna Mr Helex men vi gör nog bra att vara ifrån varandra några dagar, kommer bli en höjdare att komma hem efter att ha fått sakna lite... :D

Ha en awesome helg!
I know we will <3


Frida: Ödmjukhet!! Vad är det???

Hej!

Jag sitter nu i skrivande stund och lyssnar på en debatt som riksdagen håller på TV. Anledningen till att jag inte sitter kvar framför TV:n och följer debatten med stort intresse är att debatten består av skitsnack från båda håll. Trots att jag själv tycker att jag är en socialdemokrat så blir jag lika förbannad på både rött, blått och grönt. Debatten består av beskyllningar åt höger och vänster och löjliga försvar utan någon som helst ödmjukhet inför sina egna misstag. Jag blir trött och less på att politiker över lag lider av ett sånt kraftigt tunnelseende att de varken kan se sina egna misstag eller andras framgång. Ska inte all politik sträva efter ett bättre samhälle? Är det då inte vettigt att man tar till vara på både sina egna och andras framgångar och inte försvarar sina egna misslyckanden?

JAG BLIR GALEN NÄR JAG SER HUR OANSVARIGT VÅRA POLITIKER FRAMFÖR SIN POLITIK!!!! Hur många meter, kilometer eller mil ovanför verkligheten svävar ni?

Ingen är perfekt. Men en att vara ödmjuk är en stor hjälp på vägen!

Just nu ångrar jag att jag slog på TV:n när jag vaknade och framför allt att det var 2:an på fjärrkonrollen jag valde att trycka på. Jag hade ingen lust att starta min dag på det här viset.

Jag är arg och trött.... jag tror att jag drar täcket över huvudet igen.




Bye!

Michaela: Tu Amor Me Hace Bien

Saknar Salsan så otroligt mycket, jag måste börja igen, älskar verkligen det, dansa hemma är inget mot för att vara på en salsakurs eller salsafest, GLÄDJE på hög nivå.... vill ha dessa nästa gång jag dansar Salsa ;P



Marc Anthony gör många bra låtar som jag gillar...
Då fastnat för "Tu Amor Me Hace Bien", så skön, önskar bara att jag förstod vart enda ord men så bra är inte min spanska längre, språk måste man underhålla för att ha kvar det... en annan skön låt är "Volando Entre Tus Brazos".

Jag och Syrran vill komma iväg till STOCKHOLM NU, toklängtar, intensivt kommer det bli, men ack så skoj ;P På torsdag ska vi ha en heldag tillsammans, med SPA, Peppning, prat och skratt, sen upp med tuppen, bussen går ju 8 från stan, och är framme 12:40 då vi ska träffa Lotta och Gunnar, kärleksparet, dra en vända på stan och ta en fika, sen drar Jag och Nazlie till Park Inn Hammarby Sjöstad och checkar in...sen är det bara förbereda sig för Idol finalen i Globen, hur sjutton Jag och Syrran, två norrländska fjolltoffsar ska hitta i storstaden blir ett äventyr i sig, har en känsla av att mycket kommer gå på tok..hahahaha

Sist Jag och Syrran var i Stockholm tillsammans <3

Såg nyss Stolthet och fördom, men snälla kan ni inte slänga in mig i en sån film, älskar den känslan som såna filmer ger, kärleken framställs på ett helt annat sätt and I like it, inte massa Hollywood dravel..jag säger ju bara Mr Darcy ;) dock skulle jag vara helt malplacerad i en sån film eller ja vilken film som helst egentligen, möjligt vara med i nån udda dokumentär kanske.... har svårt att se mig själv strosa runt i en film som Stolthet och Fördom men om jag fick välja är det där jag skulle vilja vara =)

Nu ska jag fixa mina garderober...

God kväll!!!!


Frida: Är din hjärna normal?

Jag har hittat ett ganska så skumt test. Det tar en stund att göra och det är viktigt att man bara besvarar en fråga i taget och inte tjuvkikar på nästa fråga.

Varsågod att testa om din hjärna är normal eller inte. :-D

Sen är det upp till dig om det är bra med en normal hjärna eller inte ;-P


Hur mycket är:

12+18






















RIKTIGT, 30.

3+56







































RÄTT 59

89+2


































YES YES 91

12+53





























JAJEMÄN! 65

75+26

































RÄTT IGEN 101

25+52



























JOPP 77

63+32

























ALLDELES RIKTIGT 95

Vi vet! Matematik är hårt arbete, men det betalar sig!!!!
Kom igen, ett par till...

123+5



























KORREKT 128

111+222+333?










Fick du det till 666? Rätt!!!

SNABBT NU! TÄNK PÅ ETT VERKTYG OCH PÅ EN FÄRG!





























LITE LÄNGRE NED

















BARA LITE TILL...








Om du har tänkt på en röd hammare så är din hjärna normal.
98% av alla som gör det här testet tänker otroligt nog på samma verktyg och färg. Om du tänkte på något annat så är du en av de 2% som har en onormal hjärna.

Själv hör jag till de som har en "normal hjärna". Skriv gärna hur ditt test gick! Jag är nyfiken!



Frida: Bank run- dagen

Hej pojkar och flickor!

I dag kunde man läsa på aftonbladets hemsida om Eric Cantonas uppmaning till folket i Frankrike att vallfärdas till banken för att ta ut sina sparpengar. Erik Cantona som är en föredetta fotbollspelare och skådespelare vill att folket ska visa vilka som verkligen har makten. Det här är något som oroar bankdirektörerna rejält och de varnar för att det kommer att leda till ännu större ekonomiska problem i landet.

Det här får mig att tänka på Zeitgeist rörelsen. Det är en serie filmer om hur pengar och religion styr våran värld och hur vi skulle kunna leva på ett helt annat sätt än vad vi gör idag. Det är otroligt inspirerande filmer och varje icke-kapitalist dröm. Filmerna finns på Zeitgeist hemsida och de är gratis att se. http://www.zeitgeistmovie.com/

Det var länge sedan jag såg första filmen och jag kommer ihåg hur skönt det var att se att det finns människor som "tänker utanför lådan" och har hoppet kvar om en värld utan orättvisor och en bättre miljö. Frågan är bara om det är möjligt att genomföra deras ideer i en värld där alla är blinda slavar under ekonomin. Men man måste ju få drömma sig bort en stund.






Michaela: Afraid to turn on the lights....

Ja då sitter jag här och förbereder mig för en grym måndagsträning, ska bli nice det, har sovit till 14 för att jag ska åka iväg efter träningen och jobba natt, ramlade in 4 arbetspass till denna månad vilket resulterar i en halvtaskig ekonomi i januari men dock så pass att jag slipper bli hemlös... *glädjeskutt* jag älskar ju min nya lya, äntligen första gången som jag känner mig HEMMA hos mig själv...

Nedräkning pågår, 4dagar kvar, sen åker Jag och Syrran till Stockholm =) weeeiiiiiii, 08 far Ybuss med oss på fredag, ska bli så UNDERBART!!! *längtar som en tok* Globen here we come! Men först ska vi vandra runt lite på stan och kanske möta Moster Lotta i City innan vi drar till hotellet och gör oss redo för en helkväll...

Dåligt gulligt i helgen då när jag jobbade, jag var ju ledsen i hjärtat för att Olle åkte ur Idol, men så komme rjag på morgonen och ska öppna mitt skåp, då sitter det en hjärtformad bild på Olle på mitt skåp, naaaaaaw, gulliga Ulrika Limmerdal hade varit i farten med och tröstat mig, det gillas väldigt mycket!!! Bra arbetskamrater man har liksom <3

Nej ha en bra start på veckan, nu får jag ta och skynda mig lite =)


Michaela: Skulle jag passa som dagisfröken? och Rösta på OLLE<3

Vaknade med en sprängande huvudvärk, där kan vi snacka bomb varning, men under dagen försvann det, måste ju vara alla vändor i tvättstugan, har seriöst tvättat 6 maskiner och jag är solokvist liksom, började skratta när jag såg alla underkläder, jag menar det är inte mycket tyg på en stringtrosa och jag hade 2 fulla linor med bara trosor, var det länge sedan jag tvättade kanske?

Jaja nu är det gjort, skönt *pustar ut*

Tog Smirre på en powewalk idag, men när vi kom förbi dagiset vart det stopp, barnen ropade dit mig och Smirre, de ville givetvis klappa henne och de fick det, Smirre njöt av uppmärksamheten och jag bara log och insåg att jag älskar barn, stod och pratade med dem ett tag, de berättade småsaker, ena tjejen som såg ut som en liten michellinfigur med alla sina vinterkläder, röda kinder och en aning snorig fick mitt hjärta att smälta, så gullig röst, fick veta att hon hade en liten kattunge hemma =) jag stod en stund och tittade in på min lillasysters gamla dagis, tittade på när barnen sprang omkring och lekte, sen slog det mig, jag borde ha blivit dagisfröken, mitt rätta element, en del drömmer om massa pengar, kändisskap eller annat... jag själv drömmer om att få vara på en plats där jag har något att ge, där jag betyder någonting genom att bara vara den jag är och där jag mår bäst och det är runt barn, det är krävande, utvecklande, värmande, lekfullt, roligt, ansvarsfullt... men barn har alltid dragits till mig, kanske har lätt för att vara på deras nivå :P

Sen slog det mig, det är ju liksom inte för sent, tål att tänkas på när jag ska möta studievägledaren på mittuniversitetet :D



Har nyss kollat på "The Other Sister Boleyn" för 19476363 gången, den är ju så sjukt bra och jag grinar på samma ställen som alltid, precis som att trycka på en knapp "Nu är det dags för Michaela att spränga tårvallen som hon byggt upp " och ut kommer floder av tårar... en av mina favoritskådisar är ju med, Nathalie Portman, She´s good!!!

Ikväll blir det lugna puckar, får nog besök lagomt till Idol, ska ju se OLLE <3 han är så UNDERBAR, vilken röst, jag får gåshud, blir helt salig, han bara MÅSTE gå vidare, vill ju se när han kammar hem hela rubbet LIVE i finalen i Globen... RÖSTA HJÄRLIGT <3



"Det är nåt speciellt med bagare ;) "


Frida: När det brinner i huvudet!

Hej!

I dag har jag haft en alldeles utmärkt dag med sovmorgon och träning på Helex. Det var mycket skönt att jag orkade pallra mig iväg till Helex för jag har kommit av mig lite när det gäller träningen. Jag har drabbats av det vanliga fenomenet: "jag har ju varit sjuk så jag måste ta det lite lugnt, så nu glömmer vi det här med träningen" Men nu har jag gett mig fan på att jag ska bli lika duktig igen. Jajjamen! Vem är det som ska vara snyggast på stranden till sommaren? Jo JAG!!

 

Ungefär så här kommer jag att se ut om så där en 5 månader...fast lite snyggare så klart :-P


Hur som helst så har dagen flytit på och jag har i vanlig ordning plockat och städat här hemma. Jag har även hunnit sitta i soffan och glo på tv. Jag har kommit på mig själv med att följa Beverly hills 90210. Men vad är det jag håller på med? Det värsta är inte att jag tittar på skiten...utan att jag börjar tycka att det faktiskt är ganska spännande att följa alla urdumma intriger. Jag har till och med börjat njuta lite smått av den överpräktiga stämningen. Nu får jag ta o skärpa mig innan hjärnan börjar mögla.

Till sist vill jag tipsa om http://avreagera.se/ Det är en sida där du kan vräka ur dig allt som gör dig förbannad helt anonymt. Inget är otillåtet och du får hata och vara förbannad hur mycket du vill utan att det går ut över nån stackare i din närhet. Dessutom är det ganska så kul att sitta och läsa vad som får det att brinna i huvudet på andra.

Ciao!


Frida: Oro

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag skrev något. Det beror inte på att jag har varit slö o legat i soffan, jag har snarare "drabbats" av en överskottsenergi som har gjort det omöjligt för mig att sitta still vid datorn och fokuserat som jag brukar. Mina försöka har bara lett till ett googlande utan röd tråd. Men jag ska inte klaga för jag mår finemang.

Sedan sist har jag hunnit med massor. Jag har julpyntat hemma och arrangerat små julgrupper. Jag har bakat julgodis till en hel arme och bjudit på glöggkväll. Jag har även hunnit köpa alla julklappar och slå in dom. Sen har jag jobbat mycket den här månaden. Så håll med om att jag är duktig :-)

Något mindre kul som har hänt är att våran lilla blåa Polo och gett upp. Växellådan har bestämt sig för att det får vara nog och vägrar släppa tagen om femmans växel. Så nu står vi här utan bil i kylan. Men det kunde ha vart värre, och jag är glad att jag kan tänka så. För jag är inte alltid så här positiv och full av energi. Ibland så blir jag brutalt överfallen och bortförd av oro. Då är det inte roligt att vara lilla jag. Så i dag tänkte jag skriva lite om min egen erfarenhet av oro och hur jag har blivit bättre på att hantera den.

Oro är enligt mig en av de starkaste och envisaste känslorna. Kärlek och glädje har inte på långa vägar samma förmåga att bita sig fast som en fästing och gräva sig in i själen. Oro beter sig olika beroende vad den orsakats av. Om det är en specifik händelse som har skapat oron så kan man nästan alltid vara säker på att den kommer att tappa taget. Men om oron beror på en situation som innehåller många komponenter så kan oron bli fullständigt vansinnig och galen. Oron kan bli så stark att den drar med sig allt i sin väg och gör hela tillvaron till ett trassligt nystan. Orons allra bästa vän heter ångest och ångest bara älskar att komma och hälsa på precis när man tror att inget kan bli ännu värre....Men värre kan det bli nästan jämt.

Att besegra oron och ångesten är allt annat än lätt. Det kräver enorm energi och självdisciplin. Det gäller att man har tydliga mål och att man hittar saker som man mår bra av i längden. Tala om för dig själv tyst i huvudet att oron inte behövs, att den är onödig och inte löser några problem. Fokusera på allt som är bra och försök att se den goda sidan av allt. Jämför alla dålig misstag, minnen och händelser mot något som är 1000 gånger värre. För mig fungerar det bra att försöka vara så logisk som möjligt och ställa frågor till mig själv. Blir något bättre av min oro? Kan jag göra något åt det som oroar mig? Är det värt att kasta bort så mycket tid på oro? Något annat som också brukar fungera riktigt bra för mig är att göra om oron till ilska. För mig leder ofta ilska till både engagemang och handlingskraft. Det har tagit mig ur många cirklar av oro.

Det här kanske låter både klyschigt och fånigt för alla som är väldigt oroliga och har ångest. Men jag har varit där själv många, många gånger och kommer förmodligen att hamna där många fler gånger i mitt liv. Men om man vägrar att ge upp och tar vara på varje liten positiv energikick, hur liten den är så får man mer och mer makt för varje gång oron tar ett stadigt grepp om en.

Till sist vill jag påminna om att det aldrig är fel att be om hjälp. Ibland kan det vara svårt att få hjälp och då är det aldrig fel att bli så arg att man får det.

 


Andreas Carlsson och den geniala boken Dandy



Detta inlägg kommer helt enkelt att handla om mina tankar och känslor kring Andreas Carlsson och boken Dandy, eller mästerverket som jag vill kalla det.



Det hela började med att jag följt Andreas Carlsson blogg ett tag, tycker den är intressant och vill veta mer om vem den här Herr Carlsson är och vad han gjort och gör, för ärligt talat hade jag inte så stor koll innan, då var han mer den där oerhört attraktiva karln i idoljuryn, nu så här i efterhand skäms jag lite att det var allt jag hade koll på när det gäller honom, men visst, jag står fortfarande fast för att han har ett fantastiskt yttre och han tar hand om sin kropp vilket alltid är ett plus, men det är i sig oväsentligt för denna man har en sådan otrolig begåvning, det märkvärdiga är vad han gör av sin talang som han besitter och hur han genom alla framgångar ändå tycks vara en ödmjuk människa, det inspirerar mig, det berör mig på ett djupare plan än jag trodde var möjligt...



För 3 dagar sedan var jag och köpte boken Dandy, redan när jag stod i Akademibokhandeln fick jag ett rus av att ta ner en av dessa böcker, jag höll den i mina händer, tittade på omslaget, så vacker och inbjudande, jag log, kände redan där och då att detta skulle bli något speciellt, jag gick och betalade den, stoppade försiktigt ner den i träningsväskan, som om jag bar på en skatt, åkte och jobba men kunde inte släppa tanken på boken, ville bara hem och få börja läsa den, vilket jag gjorde efter arbetspasset..



En helt ny värld öppnade sig för mig, Dandys värld, jag läste bara några kapitel de första 2 dagarna men insåg själv att det inte skulle fungera, för när jag inte läste boken kunde jag komma på mig själv med att jag hela tiden tänkte på den, så 3:e dagen bestämde jag mig, jag hänger mig helt åt denna fantastiska bok, jag läste till sista sidan och kan nu säga att det är den bästa bok jag läst. Många böcker man läser får man mer som berättat för sig en historia men i denna bok var det så bra skrivet att man fick leva med i allt, den var levande, orden var perfekt sammansatta, beskrivningarna om personerna och miljön gav känslan att man kände dessa personer och att man varit där och sett alla platser som beskrivs, jag fick uppleva så många känslor, jag älskade att vara i Dandys värld, blev en aning tomt när jag läst färdigt den, ville kasta mig tillbaka igen, men jag behöver bara tänka på det jag läst så får jag tillbaka den underbara känslan och jag bara ler.



Jag inte bara rekomenderar denna bok, det är något jag uppmanar alla att göra, LÄS!!, ingen lämnas oberörd, helt amazing! Jag är oerhört tacksam att fått uppleva denna resa och det är ju tack vare Andreas Carlsson, jag kommer aldrig att se Andreas på samma sätt igen, jag känner en oerhörd respekt för hans talang/begåvning, det som tilltalar mig nu, inspirerar och berör, jag är definitivt inte en av alla kvinnor som skickar nakenbilder till honom men jag hade fel sätt att se på Andreas och jag fick mig en rejäl tankeställare, kanske de som skickar nakenbilder eller tänkte som jag borde läsa Dandy, det sätter perspektiv på det hela och dessa personer bör inse att det är ett hån mot hans begåvning och för att inte tala om respektlöst att skicka dessa bilder...



Jag ser fram emot att få del av vad Andreas kommer att skapa i framtiden!!!



/Michaela


RSS 2.0