Frida: Demokrati är en illusion.

Demokratin har havererat här i Sverige sedan valet. Vi får fortfarande gå och lägga vår röst på det parti som vi tycker är bäst för Sveriges framtid. Men när rösterna är räknade så börjar spelet. Partier som lovat att arbeta tillsammans hoppar över till nästa lag utan hänsyn till varför de fått sina röster. Andra partier fryser man ut. Deras åsikter är inte välkommna trots att många lagt sin röst på just dem.

Vi väljare tror att vår röst räknas. Men så är det inte. Politikerna kör ett fult spel där de helt ogenerat kör över en stor del av väljarna. Vad vi tycker spelar ingen roll längre.

Jag är besviken på miljöpartiet här i Sundsvall. Hur kan man ändra riktning och börja arbeta med optionen flera veckor efter valet? Tänker dom inte alls på alla som röstade på dem just för att de tillhörde det röda blocket? Miljöpartiet verkar inte ha någon ryggrad, utan vänder kappan efter vinden. Ett beteende som inte borde få finnas inom politiken.

Ett annat beteende som inte borde får finnas inom politiken är att mobbas. Just nu pågår en vuxenmobbning av SD. De blir metodiskt utfrysna och man gör allt som står i sin makt för att SD ska bli utan makt. Är det vad man kallar för demokrati? Har inte alla som röstat rätt till sin åsikt?

När det gäller SD så tror jag inte att deras framgångar beror på att vi har så många främlingsfientliga rasister här i landet. Jag tror snarare att det är en protest mot andra partiers rädsla att diskutera frågorna kring invandrarpolitiken. Men varför är övriga politiker så rädda för att diskutera frågorna? Det är varken främlingsfientligt eller rasistiskt att diskutera dessa frågor. Det enda denna mobbing kommer att leda till är ytterligare röster till SD i nästa val.

Så alla ni politiker: Ska vi begrava vår demokrati för gott? Eller tänker ni sträcka på ryggen och arbeta för det viktigaste vi har här i landet?


Ska dessa lappar förlora sin betydelse?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0